Kamado Bono keramické grily
Kamado BONO je značka grilov Kamado, ktorú vytvorila
Litovčanmi, ktorá je poprednou značkou v Litve
aj v zahraničí. Kamado Bono je jedným z naj
úspešných, spoľahlivých a najrýchlejšie rastúcich spoločností v
Európe (podľa správy Financial Times za rok 2022),
s pôsobnosťou v 26 krajinách a viac ako 400 predajcami
miest.
Kamado BONO je viac ako gril. Je to celý
filozofia grilovania, ktorá zahŕňa silnú jednotu
grilovacie komunity a pozitívny životný štýl a hodnotné
poznatky. Mimoriadne široký sortiment Texas Club
grilovacieho príslušenstva sa neustále modernizuje,
a poskytujeme knihy receptov, ktoré zostavili naši
zamestnancami, výnimočné záručné podmienky a rýchle
zákaznícky servis a propagáciu grilovania
kultúry sú tým, čím žijeme každý deň a o čo sa delíme s našimi
zákazníkom.
Kamado BONO je tiež organizátorom Twinsmoke,
najväčšieho každoročného festivalu grilovania v Pobaltí a
medzinárodné majstrovstvá v grilovaní podľa pravidiel KCBS.
Naším poslaním je naučiť našich zákazníkov dobre grilovať
a ukázať, ako je tento proces zábavný. Veríme, že
že byť dobrým grilom je jednoduché a dá sa to
úplne každý.
Kamado BONO - easy to be perfect!
Čo je kamado?
TROCHU HISTÓRIE
Historici tvrdia, že ľudia používali drevené nádoby na varenie už v dávnych dobách, preto archeológovia objavujú zvyšky tohto starovekého riadu v každom kúte sveta. Niektoré z najstarších hlinených nádob, ktoré sú staré viac ako 3 000 rokov, sa našli v Číne. Tieto okrúhle hlinené hrnce sa považujú za predkov moderného grilu KAMADO.
V priebehu histórie ľudia tieto jednoduché hlinené hrnce vyvíjali a používali ich na prípravu rôznych jedál na mnoho rôznych spôsobov. Indovia začali používať hlinené pece nazývané tandoor, zatiaľ čo Japonci ich nazývali mushikamado, čo je sporák na varenie ryže v pare v japonských rodinách počas špeciálnych obradov. Mushikamado je okrúhly hlinený hrniec s kupolovitou pokrievkou a najrozšírenejší bol v južnom Japonsku. V staroveku ho Japonci ešte viac vyvinuli, aby regulovali teplotu vyparovania zdokonalením konštrukcie vzduchových klapiek, a namiesto dreva začali používať drevené uhlie. Mushikamado sa dostalo do pozornosti Američanov po druhej svetovej vojne.
Názov KAMADO je japonský výraz pre "sporák" a KAMADO doslova znamená "miesto na varenie". 竈 je znak kandži pre KAMADO. V písacom systéme romaji, ktorý je založený na latinke, sa slovo KAMADO píše rovnako ako v angličtine - KAMADO. Teraz sa slovom KAMADO označujú všetky podobné typy keramických grilov.
TECHNOLÓGIA
Moderné grily KAMADO sa vyrábajú z rôznych materiálov, ako je žiaruvzdorná keramika a iné žiaruvzdorné materiály, ako aj terakota - tradičná pórovitá pálená keramika z prírodnej hliny, portlandského cementu alebo zmesi vyfrézovanej lávovej horniny. Povrch grilovacích roštov sa tiež môže výrazne líšiť. Môže byť pokrytý lesklou keramickou glazúrou, farbou, dekoratívnou štruktúrovanou omietkou alebo keramickou mozaikou. Moderná keramika a ohňovzdorné materiály chránia grily pred praskaním.
AKO ZAPÁLIŤ GRIL NA GRILOVANIE
Zvyčajne sa grily KAMADO zapaľujú dreveným uhlím (hoci existujú aj plynové alebo elektrické grily KAMADO). Drevené uhlie nezanecháva veľa popola, na rozdiel od brikiet z dreveného uhlia neobsahuje nečistoty, ktoré môžu zmeniť a narušiť chuť pripravovaného jedla. Drevené uhlie sa môže vyrábať spôsobom šetrným k životnému prostrediu, t. j. technikou kopania. A čo je najdôležitejšie, jedlo upečené pomocou kusového dreveného uhlia má prirodzenú arómu táboráku.